Manuell frisläpp och skicka EDI

För att transportören ska få sändningsinformation som ni fyllt i så behöver er sändning frisläppas. Det är i detta steg som en EDI-fil skickas iväg till transportören.
För att frisläppa er sändning så finns det några alternativ.

Manuellt frisläpp innebär att ni själva går in och frisläpper era sändningar.

1. Gå in under Sändningar.

2. Välj status validerad
  3. Välj transportör
  4. Välj start och slutdatum för sändningen
  5. Skulle ni inte hitta den så fyll i ett uppdragsnummer  eller Avsändarreferens
  6. För fler valmöjligheter så kan ni klicka på Avancerat filter  där fler sökurval finns.

7. Klicka på sök .
  8. När en eller flera sändningar hittas så kan ni klicka på sändingen så att den markeras och lyser blått.

9. Klicka sedan på Sändningslista/Frisläpp .
  10. Ni får nu upp möjligheten att välja vilken skrivarkö som ska skriva ut er sändning.

Återigen här har ni Skapa PDF på er licens så finns denna knappt aktiv, i annat fall så kan ni bara skriva ut den fysiskt genom att klicka på .
  11. Nu är er sändning klar. EDI-filen är på väg till transportören.