LogTrades - E- postavisering

Tilläggstjänsten LogTrades E-postavisering innebär att er kund kan få ett mail med en spårningslänk med information om var godset befinner sig. Sändningen måste frisläppas för att en e-postavisering ska gå iväg.

Skapa aviseringsmall

1. Gå in under Inställningar>Systeminställningar>Aviseringsmallar, epost

2. För att aktivera e-postavisering så behöver ni klicka i
  3. Vill ni skicka en kopia på e-postaviseringen till avsändaradressen så kan ni klicka i följande

1. Ett Mallid behöver skapas upp och här är det rekommenderat att ange något beskrivande. Exempelvis SV, EN om man vill ha aviseringar på olika språk.

1. E-postadress för avsändare används för att fylla var e-postaviseringen ska se ut att komma ifrån. Om ni vill använda er av LogTrades adress så kan ni ange adressen noreply@logtrade.info.

Om ni istället vill använda en egen avsändaradress för aviseringar måste ni kontrollera om er domän är skyddad av SPF. I så fall måste ni själva ange att epost får skickas från LogTrade, i annat fall kommer aviseringarna att fastna i mottagarens skräppostfilter. Kontakta er domänadministratör för att lägga till 'a:mail.logtrade.info' som ett SPF-record i er domän.

Mer information om SPF: openspf.org samt http://www.openspf.org/SPF_Record_Syntax

1. Det finns möjlighet att ändra fältet Ämne om det inte ska se ut enligt standard där det står ”Er leverans har nu skickats ” följt av avsändarreferensen som fylls i på sändningen.

1. Textfältet är där ni själva kan fylla i informationen som ska gå iväg till kunden. Det finns både möjlighet att skriva direkt i designläget eller i HTLM om det behärskas.

1. För att lägga till länkar i sitt e-postmeddelande så klickar ni på .
    Då får ni upp följande:

Webbadress – Här fyller ni i den webbadress som länken ska leda till.

Länktext – Vill ni att det ska stå en text istället för webbadressen direkt så kan ni fylla i detta.

Mål – Här fyller ni i vad för händelse som ska ske när länken klickas på.

1. För att lägga till en logotyp klickar ni på . En dialogruta med olika alternativ dyker då upp.

Bildkälla – Här lägger ni in länken till var er logotyp finns. Logotypen behöver finnas tillgänglig exempelvis genom en bildbank.

ALT-text – Vill ni ha en text till er logotyp så kan detta läggas till här.
Bredd och Höjd - Här fylls antalet bildpunkter som bilden är uppbyggd av. Tänk på att högupplösta bilder inte är optimalt att använda vid e-post. Både i fråga om design och hantering.

1. När mallen är klar finns det möjlighet att skicka ett testmail till sig själv för att se hur informationen till kunden kommer att se ut.
  2. När ni är nöjda med resultatet så klickar ni på  .

Ändra aviseringsmall

1. Gå in under Inställningar>Systeminställningar>Aviseringsmallar, epost
  2. Markera det Mallid som ni vill ändra

3. Nu kan ni redigera er mall fritt, dock är ert Mallid låst till vad det döptes till första gången. Vill man ändra namnet på Mallid så måste mallen tas bort och sedan skapas upp med ett nytt namn.

Ta bort en avseringsmall

1. Gå in under Inställningar>Systeminställningar>Aviseringsmallar, epost
  2. Markera det Mallid som ni vill ändra

3. Klicka på .