Farligt gods

Farligt gods är en tilläggstjänst som innebär att ens sändning innehåller material som behöver hanteras på ett kontrollerat sätt.

För att lägga till tilläggstjänsten Farligt gods på en sändning( förutsatt att produkten ni använder har stöd för Farligt gods).

1. Klicka på rullistan för tilläggstjänstkod på er sändning och välj tilläggstjänsten ’Farligt gods’.

2. När ni valt ’Farligt gods’ så kommer det se ut enligt följande.

3. Ska det vara Sjötransport så klicka i bocken för Sjötransport.

4. När tilläggstjänsten är pålagd på sändningen så behöver godsraden fyllas i för att kunna fylla i informationen om sitt farliga gods. Avsluta med att klicka på knappen 'Lägg till' mceclip4.png.

5. När godsraden är ifylld och tillagd så syns en röd liten symbol mceclip5.png.

6. Klicka på symbolen mceclip5.png för att göra inställningar för ert farliga gods.

7. Klicka på mceclip8.png för att få fält att fylla i för ert farliga gods.

8. Fyll i all information som är nödvändig och avsluta med mceclip10.png. Fortsätt sedan med sändningen i vanlig ordning om mer information ska fyllas i eller om den ska valideras och skrivas ut.

9. Önskar ni att skriva ut en separat Farligt gods-deklaration så kontrollera så att detta alternativ är aktivt. Detta görs under Inställningar>Transportör>Välj transportör>Skrivarinställningar. Kontrollera rutan ’Skriv ut separat dokument för farligt gods’ under fraktsedel.