UPS Certifiering

Innan man kan använda sig av UPS I LogTrade så måste man genomgå en certifieringsprocess med UPS. Nedan finns en instruktion på hur man går till väga.
OBS! Tänk på att spara alla uppgifter som du skapar (login, åtkomstnyckel (licensnummer), bokningsnummer etc).

1. Börja med att gå till LogTrades dropbox och ladda ner alla testcasen (Antingen ’Alla filer.zip’ eller ett och ett ’TC001.txt’, ’TC002.txt’, etc) lokalt på din dator, dessa filer ska laddas upp på UPS sida vid ett av stegen nedan.

2. Registrera ny användare på www.ups.com genom att klicka på ’Min profil’ och sedan ’Registrera dig’ och fullfölj registreringen.
    Lägg inte till ditt UPS-kundnummer vid registreringen. Använd endast bokstäverna A-Z och siffror 0-9 utan mellanslag i ditt användar-id (1-16 tecken) och lösenordet ska vara mellan 8-26 tecken och måste innehålla följande; stor bokstav, liten bokstav, siffra eller specialtecken men utan mellanslag.

3. Gå till https://www.ups.com/upsdeveloperkit?loc=sv_SE och klicka på ’Begär en åtkomstnyckel

4. Fyll i dina uppgifter och klicka sedan på ’Begäran om åtkomstnyckel

5. Gå in på sidan https://www.pld.ups.com/ct och logga in med era uppgifter som ni skapade på ’ups.com’.

6. klicka på ’Continue’ efter att du läst och säkerställt att din dator uppfyller kraven.

7. Fyll i ditt ’UPS kundnummer’, ’Land’ och ’Postnummer’. Klicka därefter på ’Submit’. Ni ska nu få era ’book number’ (bokningsnummer).

8. Gå igenom Certifiering Tool Steg 1-5.
    1. Klicka på ’Step 1 – Introduction
    2. Läs igenom texten och klicka därefter på ’Continue
    3. Klicka på ’Step 2 – Complete Service Selection Questionnarie
    4. Välj land och klicka på ’Submit
    5. Kryssa för de produkter som du ska använda klicka därefter på ’Submit’. Nedan ser du de produkter som LogTrade stödjer
    6. Klicka på ’Step 3 – View/Download PLD Documentation
    7. Klicka på ’Continue efter att du tagit del av informationen.
    8. Klicka på ’Step 4 – Upload Trial PLD Files’
    9. Här kan du ladda upp och testa de filer som du laddade ner punkt 1 i denna guide. När du är klar klickar du på ’Return to Main Menu’.
    10. Klicka på ’Step 5 – View/Upload Test Cases’
    11. Ladd upp de filerna som du laddade ner i punkt 1 i denna guide.
      Under ’Incomplete Test Cases’ ser du vilka som ska laddas upp. 1 =TC001.txt, 2=TC002.txt, etc. Du måste ladda upp filerna en och en.
      Efterhand som testcasen är ok så flyttas de till ’Completed Test Case’
    12. När sista Test Caset är ok så får du upp en bekräftelsesida.
  9. Logga in i LogTrade

10. Gå till Inställningar->Transportörer->UPS, Europa

11. Fyll i Kundnummer, Licensnummer, Användarnamn, lösenord, Bokningsnummer 1 och Bokningsnummer 2 (detta är de uppgifter du fått under certifieringsprocessen på UPS sidor). Klicka därefter på ’Spara’.

12. Nu är det dags att skriva ut etiketter och skicka till UPS för godkännande.

13. Ta kontakt med er UPS kontakt för att få information om vart ni skickar utskrifterna. Under ’Att tänka på’ längre på sidan får ni tips på när ni skapar & skriver ut etiketter.

Har ni några frågor eller funderingar kring certifieringen maila UPS Solutions: csnordic@ups.com

Att tänka på

När man kommer till momentet att skapa och skicka iväg etiketter i certifieringsprocessen så finns det några saker som man bör tänka på.

1. Har du fått etiketter från UPS så bör dessa användas.

2. Skapa 5 olika sändningar per produkt som du ska certifiera

3. Använd olika adressuppgifter på sändningarna som skapas

4. Använd riktiga adressuppgifter, hitta inte på något och undvik att använda mottagare som har ordet test i sig (tex Testcenter, ) det kan uppfattas som en test text.

5. Undvik använda adresser i UK och NL

6. Använd inte adressuppgifter som innehåller specialtecken som å, ä, ö. Om du har sådan tecken så byt ut dom då mot tex å & ä till a, ö till o, etc.

7. Använd hela kilo i viktangivelsen.

8. Använd Engelska på texter som tex varuslag, referens, etc

9. Säkerställ att testläget är borta på transportören så att texten TEST inte kommer ut på etiketten.

10. Till vissa produkter skrivs det ut en backupetikett, denna ska också skickas med.