Installera LogTrade Printing

LogTrade Printing är ett program som styr vilka fraktdokument som ska skrivas ut på vilken skrivare.
Detta programmet används då inte Integrated printing finns på licensen eller inte någon Windowstjänst ska köras på datorn.

För att kontrollera om Integrated printing finns på er licens så gå in under Inställningar>Systeminställningar>System och kontrollera följande under funktioner .

Är det en grön lampa framför så har ni funktionen på er licens och kan då installera Integrated printing också. För att göra det så följ den här guiden istället https://logtrade.zendesk.com/hc/sv/articles/200483692-Installera-Integrated-Printing.

Är det istället en röd lampa framför Integrated printing så kan ni fortsätta med guiden nedan.

Ladda ner programvaran

1. Gå in under Hjälp>Ladda ner och välj där vilken version av skrivarprogramvara som ni ska använda på er dator.

2. Klicka på önskad version så startar nerladdningen av skrivarprogramvaran. När nerladdningen är färdig så hamnar den i Windowsmappen Hämtade filer.

3. Dubbelklicka på filen för att påbörja installationen. Det kan dyka upp ett varningsmeddelande i Windows som ser ut enligt följande

1. Klicka på mceclip3.png för att komma vidare

2. Klicka på mceclip6.png.

1. Klicka på Nästa.

1. Kryssa i 'Jag accepterar villkoren i licensavtalet'

1. Låt det röda krysset vara kvar på Integrated Printing då endast Logtrade Printer då endast LogTrade Printer ska installeras nu. Klicka på  mceclip10.png  för att gå vidare.

1. Klicka på mceclip12.png.

1. När installationen är klar så är det dags att öppna upp Logtrade printer för att ställa in vilka skrivare som ska skriva ut vad. För att öppna programmet så gå in under
    C:\Program Files\LogTrade BarLink\LogTrade Printer\ och klicka på Logtrade.Printer.exe

2. Dubbelklicka på Logtrade.Printer.exe

12. Markera den rad med logiskt skrivarnamn(STD, STE, STL och STV) och klicka på mceclip1.png.

13. Välj vilken skrivare, papperskälla och papperstyp som ska användas. Skulle utskrifterna bli förskjutna          i små drag så kan ni justera detta genom att fylla x och y-offset.
        X-Offset är för höger och vänsterjustering.
        Y-Offset är för upp och nerjustering.

14. Avsluta med verkställ och ändra för vardera skrivare som ska användas.

15. När alla skrivare är kopplade mot rätt logiska skrivarnamn så är ni klara. Då kan ni avsluta med                  Verkställ.

16. När ni gör en utskrift i LogTrade så kommer en fil med ett utskriftsjobb att laddas ner till mina                    hämtade filer.

17. Gå in under Hämtade filer i Windows och dubbelklicka på job.logtradejob så startar utskriften.

Tips

Direktutskrift

1. För att utskriften ska starta direkt, kan ni använda er av webbläsaren Google Chrome. Efter att ha laddat ner utskriftsjobbet enligt nedan.

2. Klicka på mceclip1.png så får ni upp följande

3. Då slipper ni klicka på filen varje gång för att påbörja utskrift. Istället kommer utskriften att påbörjas direkt.